Nasze menu
Menu
Informacje o alergenach
Składniki glutenowe i alergenne wszystkich naszych potraw serwowanych w Catering Margaret:
W trosce o Państwa bezpieczeństwo przekazujemy informację dla osób uczulonych i skłonnych do alergii.
Prezentujemy poniżej składniki alergenne wymienione w rozporządzeniu 1169/2011 Unii Europejskiej zawarte w potrawach znajdujących się w naszym menu:
1) Zboża zawierające gluten tj. pszenica , żyto, jęczmień , owies , orkisz , kukurydza lub ich odmiany hybrydowe oraz produkty pochodne.
2) Soja i produkty pochodne
3) Orzechy i produkty pochodne
4) Orzechy ziemne i produkty pochodne
5) Nasiona sezamu i produkty pochodne
6) Mleko i produkty pochodne w tym laktoza
7) Jaja i produkty pochodne
8) Ryby i produkty pochodne
9) Skorupiaki i produkty pochodne
10) Seler i produkty pochodne
11) Dwutlenek siarki i siarczany
12) Gorczyca i produkty pochodne