Catering

Komunie 2025

I Komunia Święta to czas głębokich przeżyć, wymagający od rodziców wspólnego przeżywania z dzieckiem tej wyjątkowej chwili. Jesteśmy po to, aby zdjąć z Państwa barków ciężar przygotowań, aby Państwo mogli wspólnie z dzieckiem przeżywać ten wyjątkowy czas.

Jesteśmy do Państwa dyspozycji w każdej możliwej formie, zarówno przy zorganizowanie uroczystości na sali, u Państwa w domu, a nawet w ogrodzie. Dysponujemy namiotami, krzesłami, stołami, oraz wszelkim sprzętem, potrzebnym do zorganizowania przyjęcia na świeżym powietrzu).

Organizując przyjęcie z okazji I Komunii Świętej dla większej liczby gości, warto rozważyć pomoc obsługi kelnerskiej. Takie rozwiązanie sprawi, że będziecie Państwo mogli się odprężyć towarzysząc gościom oraz w odpowiedni sposób świętować ten szczególny dzień, bez zmartwień, czy Waszym bliskim niczego nie zabraknie.

Menu komunijne przygotowaliśmy w oparciu o tradycyjne potrawy kuchni polskiej. Możecie Państwo wybrać jeden z gotowych wariantów, bądź edytować go w dowolny sposób.

Wariant I

Zupa

  • Rosół z makaronem

Danie Główne

  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Kotlet de volaille
  • Śląska rolada wołowa w sosie pieczeniowym
  • Kluski śląskie, ziemniaki
  • Zestaw trzech surówek, buraczki zasmażane

Zimna płyta

  • Deska mięs pieczonych
  • Sałatka firmowa Margaret
  • Sałatka jarzynowa
  • Jajko faszerowane
  • Śledzik w oleju
  • Tymbaliki (szynka rolowana z farszem w galarecie)

Finger Food

  • Rollsy
  • Tartaletki z farszem: z gorgonzolą i nektarynkam, z mascarpone i suszonymi pomidorami, z anchois, z kurczakiem fetą i avocado, z sałatką z kurczakiem wędzonym, jajkiem, ogórkiem i kukurydzą
  • Volevanty z ciasta francuskiego nadziewane aromatycznymi pastami
  • Sakiewki z ciasta francuskiego z łososiem i szpinakiem
  • Zapiekana śliwka kalifornijska z boczkiem
  • Włoskie grzanki crostini z dodatkami

Wariant II

Zupa

  • Krem z białych warzyw z grzankami

Danie główne

  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Roladka drobiowa z pieczarką i serem
  • Karkówka w sosie pieczeniowym
  • Kluski śląskie, ziemniaki
  • Zestaw trzech surówek, kapusta zasmażana

Zimna płyta

  • Deska mięs pieczonych
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka
  • Jajko faszerowne
  • Śledzik po japońsku
  • Ozór wołowy w galarecie

Finger Food

  • Rollsy
  • Tartaletki z farszem: z gorgonzolą i nektarynkami, z mascarpone i suszonymi pomidorami, z anchois, z kurczakiem fetą i avocado, z sałatką z kurczakiem wędzonym, z jajkiem, z ogórkiem i kukurydzą
  • Conchiglie duże muszle makaronowe z twarożkiem i szczypiorkiem
  • Mini empanadas z ciasta francuskiego nadziewane pieczarką i dodatkami
  • Patera Koreczków mix
  • Bruchetta z łososiem i twarożkiem

Możliwość domówienia w obu wariantach Bufetu deserowego
Sernik, szarlotka, makowiec