Catering
Komunie 2025
I Komunia Święta to czas głębokich przeżyć, wymagający od rodziców wspólnego przeżywania z dzieckiem tej wyjątkowej chwili. Jesteśmy po to, aby zdjąć z Państwa barków ciężar przygotowań, aby Państwo mogli wspólnie z dzieckiem przeżywać ten wyjątkowy czas.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji w każdej możliwej formie, zarówno przy zorganizowanie uroczystości na sali, u Państwa w domu, a nawet w ogrodzie. Dysponujemy namiotami, krzesłami, stołami, oraz wszelkim sprzętem, potrzebnym do zorganizowania przyjęcia na świeżym powietrzu).
Organizując przyjęcie z okazji I Komunii Świętej dla większej liczby gości, warto rozważyć pomoc obsługi kelnerskiej. Takie rozwiązanie sprawi, że będziecie Państwo mogli się odprężyć towarzysząc gościom oraz w odpowiedni sposób świętować ten szczególny dzień, bez zmartwień, czy Waszym bliskim niczego nie zabraknie.
Menu komunijne przygotowaliśmy w oparciu o tradycyjne potrawy kuchni polskiej. Możecie Państwo wybrać jeden z gotowych wariantów, bądź edytować go w dowolny sposób.
Wariant I
Zupa
- Rosół z makaronem
Danie Główne
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Kotlet de volaille
- Śląska rolada wołowa w sosie pieczeniowym
- Kluski śląskie, ziemniaki
- Zestaw trzech surówek, buraczki zasmażane
Zimna płyta
- Deska mięs pieczonych
- Sałatka firmowa Margaret
- Sałatka jarzynowa
- Jajko faszerowane
- Śledzik w oleju
- Tymbaliki (szynka rolowana z farszem w galarecie)
Finger Food
- Rollsy
- Tartaletki z farszem: z gorgonzolą i nektarynkam, z mascarpone i suszonymi pomidorami, z anchois, z kurczakiem fetą i avocado, z sałatką z kurczakiem wędzonym, jajkiem, ogórkiem i kukurydzą
- Volevanty z ciasta francuskiego nadziewane aromatycznymi pastami
- Sakiewki z ciasta francuskiego z łososiem i szpinakiem
- Zapiekana śliwka kalifornijska z boczkiem
- Włoskie grzanki crostini z dodatkami
Wariant II
Zupa
- Krem z białych warzyw z grzankami
Danie główne
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Roladka drobiowa z pieczarką i serem
- Karkówka w sosie pieczeniowym
- Kluski śląskie, ziemniaki
- Zestaw trzech surówek, kapusta zasmażana
Zimna płyta
- Deska mięs pieczonych
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka grecka
- Jajko faszerowne
- Śledzik po japońsku
- Ozór wołowy w galarecie
Finger Food
- Rollsy
- Tartaletki z farszem: z gorgonzolą i nektarynkami, z mascarpone i suszonymi pomidorami, z anchois, z kurczakiem fetą i avocado, z sałatką z kurczakiem wędzonym, z jajkiem, z ogórkiem i kukurydzą
- Conchiglie duże muszle makaronowe z twarożkiem i szczypiorkiem
- Mini empanadas z ciasta francuskiego nadziewane pieczarką i dodatkami
- Patera Koreczków mix
- Bruchetta z łososiem i twarożkiem
Możliwość domówienia w obu wariantach Bufetu deserowego
Sernik, szarlotka, makowiec